• Wpisów: 591
  • Średnio co: 3 dni
  • Ostatni wpis: 117 dni temu, 10:24
  • Licznik odwiedzin: 66 937 / 1782 dni
 
violet-lila
 

Dorwałam ostatnio w jednym z marketów boczniaki, których jeszcze nigdy wcześniej nie jadłam, a które koniecznie chciałam wypróbować. Nie bardzo też wiedziałam co z nich powinnam ugotować. Zdałam się zatem na najpopularniejszą chyba wśród wegan wersję - flaczki ;)

flaczki.jpg

Wyglądają identycznie jak te mamine, tradycyjne, mięsne.
Moje flaczki zrobiłam z przepisu Jadłonomii. Z tym, że podrasowałam je zaprawką z oleju kokosowego rafinowanego i bułki tartej.
Smak nie przypomina flaków mięsnych, jest grzybowy, tak samo jak zapach. Powiem szczerze, że danie mi smakowało, ale nie powaliło na kolana, jednak wolę pomidorową z ryżem ;) Nie żałuję, że spróbowałam. Boczniaki kupię z pewnością jeszcze nie raz, z tym, że inaczej je przygotuję.

Pozdrawiam :)

Nie możesz dodać komentarza.
Tylko zalogowani użytkownicy mogą komentować ten wpis.